Traveloka menawarkan tempahan Penerbangan yang terbaik

Sempena cuti sekolah yang tak lama lagi nak muncul, hari ni hakak nak berkongsi dengan kamu semua benda yang paling menarik sekali. Pernah dengar mengenai Traveloka. Alah yang ada iklan yang menyanyi waktu raya pergi bercuti dekat luar tu. Kalau yang tak perasan Traveloka bukan sahaja pencarian untuk hotel malah tempahan tiket penerbangan pun mampu dilakukan dengan hanya menggunakan Traveloka.


Mungkin sebelum ni kalau nak bercuti kena booking tarikh penerbangan nak bila pi keluar negara. Booking dulu baru mintak cuti. Betulkan semua. Jangan nak kelentong hakak. Macam mana hakak tahu pasal servis ni. Sebenarnya laki hakak nak bercuti tahun depan masa perayaan baru cina. Masa perayaan ofkos la ramai orang akan pergi bercuti. Jadi hakak cari dalam segala aplikasi sekali ketemu pula pasal penerbangan di Traveloka. Mana la tahu ada rezeki lebih kami fly keluar. Hehehe.



Benda baik dan lagi berfaedah hakak memang akan cuba berkongsi dengan korang semua. Berdasarkan pengalaman hakak tengok bila ahli keluarga atau kawan - kawan duk kalut booking tiket penerbangan buat hakak kecut perut sikit. Kadang-kadang tengok diorang sampai stress duk booking tiket flight.

Apa yang terbaik mengenai penerbangan bersama Traveloka yang hakak nak kongsikan ialah, Malaysia Airlines online booking. Awat Malaysia airlines, macam kita dah tahu Malaysia airlines punya services memang terbaik sepanjang hakak bekerja ERL. Kebanyakan penumpang memang berpuas hati dengan layanan mereka. Staff depa memang friendly, makanan sedap dan ofkos yang penting dijamin halal, tempat duduk yang selesa dan harga yang berpatutan. Nak kalau bawa anak kecil keselesaan memang dititik beratkan.

Jika tempat tiada dalam laluan Malaysia Airlines, jangan risau semua Malaysia airlines mempunyai partner dengan syarikat penerbangan lain seperti Air Asia, Malindo Air, Etihad Airways dan banyak lagi. Jadi disebabkan pekara inilah memudahkan pengguna untuk memilih penerbangan yang sesuai dan yang terbaik apabila booking online dengan menggunakan Traveloka.

Senang je nak booking guna tiket penerbangan dengan Traveloka, pergi je ke Traveloka website ataupun aplikasi Traveloka dan booking terus dengan hanya satu page dan klik sahaja. Traveloka sendiri akan menawarkan senrai flight yang kita boleh pilih. Dari harga termurah hinggalah yang termahal. Kita hanya perlu bandingkan je harga dan kualiti servis , seterusnya pilih dan booking.

Nak tahu lebih lanjut hakak terangkan satu persatu, jangan semua hakak takkan biarkan anada semua dalam keaadaan terpinga-pinga. Pertama sekali, taipkan detail penerbangan dalam search box. Kemudian, korang pilih dan book ticket flight. Selepas itu, penuhkan contact information korang dan penumpang secara detail. Dah siap, seterusnya step pembayaran pula boleh dibuat melalui online banking, kredit kad atau pembayaran secara tunai di kaunter. Selepas pembayaran dibuat, korang akan menerima Malaysia Airlines e-ticket di My booking di Traveloka atau dalam email korang.

Pada hari nak boarding nanti, hanya tunjukkan e-ticket ketika check-in nanti di Malaysia Airlines counter dekat airport. Ataupun, boleh gunakan e-ticket untuk self check-in untuk dapatkan boarding pas. Tetapi seandainya dah buat pembayaran tapi masih tak dapat lagi e-ticket dalam masa 60 minit atau sejam. Hubungi customer services Traveloka untuk memudahkan dan menyelesaikan masalah yang korang hadapi.

Mudahkan online booking dengan Traveloka! Bukan itu sahaja, harga dia pun sangatlah berpatutan! Tawaran untuk pembeli macam hakak banyak yang ditawarkan. Memang tak rugi la korang booking dengan Traveloka. Penerbangan dan hotel hanya dalam satu aplikasi. Nak lagi mudah? Jom KLIK sini untuk Malaysia Airlines online booking tawaran terbaik di alam maya!


Tarikh? Checked. Destination? Checked. Traveloka website? Checked. Flight ticket? Checked. Tunggu apalagi! Hanya dengan dengan satu aplikasi di Traveloka. Jom kita bercuti kedetinasi yang diimpikan bersama. weeeee wooooo!!

Comments

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hubungi Saya

Personal blogger dan lifestyle, mom to 2 kids and becoming Fulltime work at home. For inquiry, review, advertising and event email to hunnypie89@gmail.com/018 9614663

Followers

Followers

Instagram

Popular posts from this blog

Kad Ceria menjimatkan perbelanjaan anda

Segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia

First Giveaway By bukupinky.blogspot.com

FIRST BEAUTY BOX GIVEAWAY BY US WITH LOVE ❤

Sotong dalam tin

Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my.

Last dinner at Madam Kwan