Hutan Batu

Hari ni hakak nak bercerita pasal hutan batu dekat kawasan hakak tinggal sekarang. Hutan batu kalau tak silap hakak la perumpamaan bagi bangunan tinggi atau bandar sebab bandar je ada bangunan menjulang ke langit.

Hakak nak cerita pasal kawasan hutan batu dekat tempat tinggal hakak. Hutan batu ni terletak atas bukit tapi masih dekat lagi dengan bandar Kuala Lumpur. Tempat hakak ni walaupun bukit memang banyak bangunan rumah yang tinggi-tinggi dan ada beberapa buah kampung dekat dengan kawasan hakak. 

Walaupun namanya bandar atau lebih tepat bandaraya punya kawasan tapi yang hakak hangin sangat pasal line internet. Kadang-kadang hakak rasa macam hakak tinggal tengah-tengah hutan tebal. Bayangkan bila masa masuk rumah memang hakak tak dapat guna langsung internet. Rasa betul-betul membazir pakai plan berpuluh-puluh. Panggilan telefon pun boleh tersekat-sekat.

Jadi memang stress hakak bila hujung time tula berduyun-duyun idea nak post dekat belog. Tapi disebabkan line internet yang teruk nak mampus pendam berkurun jela. Laki hakak kata kawan dia tinggal di bandar Tun Razak hari-hari call service center duk tanya bila line nak hokay. 

Banyak pula masa hakak nak call panggilan banyak gila. Hakak dah p center siap bagi jawapan sebab terhalang bangunan line maka tak sampai dalam rumah. What the *&*&^ Takkan hakak nak kena keluar rumah semata-mata nak pakai internet. Duk kampung pun lagi laju mehhh. Maaf duk bebel panjang berjela-jela, hakak stress ngadap line tenet yang problem tak sudah.

Dan hakak nak cakap terima kasih kepada otai HH [HasrulHassan] belog hakak tersenarai dalam belog HH. Maka makin bersemangat hakak nak hupdate belog dengan jayanya. Dan tahniah juga kepada semua terpilih. 

Comments

  1. Kena duduk tingkat yang paling ataslah
    pasti line clear.

    ReplyDelete
  2. bila tengah ada idea, tulis je kat ms word. line dah ok post terus :)

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  3. haaha mmg dari dulu ktorg panggil KL ni hutan batu :p

    ReplyDelete

Post a Comment

Hubungi Saya

Personal blogger dan lifestyle, mom to 2 kids and becoming Fulltime work at home. For inquiry, review, advertising and event email to hunnypie89@gmail.com/018 9614663

Followers

Followers

Instagram

Popular posts from this blog

Kad Ceria menjimatkan perbelanjaan anda

Segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia

First Giveaway By bukupinky.blogspot.com

FIRST BEAUTY BOX GIVEAWAY BY US WITH LOVE ❤

Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my.

Sotong dalam tin

Traveloka menawarkan tempahan Penerbangan yang terbaik