Taman Burung Kuala Lumpur (Part 1)

Masa deepavali hakak ingat nak duk rumah je sebab sekarang cuaca panas yang amat. Sampai duk dalam rumah pun macam duk dalam oven.

Tetiba laki hakak pi gatai mulut duk tanya nak pergi mana. Rancang nak pergi Farm in the City dekat Seri Kembangan tapi disebabkan tengah bulan dan bajet pula lari. Maka hakak cadang Taman dekat Taman Perdana yang pasti hakak tersalah masuk. Ku sangka Taman Rama-rama rupanya Taman Burung daku masuk. Aduhai... Malas nak u turn hakak biorkan je. Lagipun laki hakak yang bayar bukan duit hakak. HAHAHAHA

Mula-mula masuk Maryam tengah khusyuk duk tidur. Nasib tak sampai 10 minit dia bangun semula.

Wafiq memula je seronok nampak burung selebihnya dia excited nampak ikan berlambak dalam kolam.



Ini antara burung yang akan selalu nampak berkeliaran dekat Taman Burung. Ada ayam tapi hakak hanya nampak dalam 2 ekor je yang duk lepas. 


Dua jenis burung ni kami nampak sekali je. Kalau ada nampak lebih dari sekor untung la korang. Penat pusing itu je nampak.

Fee masuk untuk mykad je yang hakak ingat

Dewasa : RM 27.00
Kanak-kanak 3 - 12 tahun : RM 13.00
2 tahun ke bawah free.




1 comment: