Taman Burung Kuala Lumpur (Part 1)

Masa deepavali hakak ingat nak duk rumah je sebab sekarang cuaca panas yang amat. Sampai duk dalam rumah pun macam duk dalam oven.

Tetiba laki hakak pi gatai mulut duk tanya nak pergi mana. Rancang nak pergi Farm in the City dekat Seri Kembangan tapi disebabkan tengah bulan dan bajet pula lari. Maka hakak cadang Taman dekat Taman Perdana yang pasti hakak tersalah masuk. Ku sangka Taman Rama-rama rupanya Taman Burung daku masuk. Aduhai... Malas nak u turn hakak biorkan je. Lagipun laki hakak yang bayar bukan duit hakak. HAHAHAHA

Mula-mula masuk Maryam tengah khusyuk duk tidur. Nasib tak sampai 10 minit dia bangun semula.

Wafiq memula je seronok nampak burung selebihnya dia excited nampak ikan berlambak dalam kolam.



Ini antara burung yang akan selalu nampak berkeliaran dekat Taman Burung. Ada ayam tapi hakak hanya nampak dalam 2 ekor je yang duk lepas. 


Dua jenis burung ni kami nampak sekali je. Kalau ada nampak lebih dari sekor untung la korang. Penat pusing itu je nampak.

Fee masuk untuk mykad je yang hakak ingat

Dewasa : RM 27.00
Kanak-kanak 3 - 12 tahun : RM 13.00
2 tahun ke bawah free.




Comments

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Post a Comment

Hubungi Saya

Personal blogger dan lifestyle, mom to 2 kids and becoming Fulltime work at home. For inquiry, review, advertising and event email to hunnypie89@gmail.com/018 9614663

Followers

Followers

Instagram

Popular posts from this blog

Kad Ceria menjimatkan perbelanjaan anda

Segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia

First Giveaway By bukupinky.blogspot.com

FIRST BEAUTY BOX GIVEAWAY BY US WITH LOVE ❤

Segmen Bloglist Oktober-Disember 2017 + Mini Giveaway Ciklapunyabelog[dot]blogspot[dot]my.

Sotong dalam tin

Traveloka menawarkan tempahan Penerbangan yang terbaik