Kad Ceria menjimatkan perbelanjaan anda

Semalam hakak baru terima kad ceria sekali dengan parcel. Kepada yang tidak tahu, kad ceria ini dikeluarkan oleh Kementerian Wilayah Persekutuan diberikan secara percuma kepada yang lahir atau telah menetap di kawasan wilayah persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan juga Labuan. Kad ini juga boleh dimohon oleh kakitangan kerajaan yang bekerja di kawasan Wilayah Persekutuan.

Macam mana hakak boleh tahu, sebenarnya kalau pergi dekat KK mart mesti akan perasan gambar kad ni dekat peti wang mereka. Hakak ni perasan sebab orang depan hakak bayar lepas tu dapat diskaun guna kad ceria ni. Kenapa penting? Sekarang harga barang dan minyak makin naik. Jadi walaupun kekadang hanya 5% diskaun ia tetap memberi kesan terutama kepada keluarga yang berpendapatan agak rendah macam keluarga hakak.

Hakak ni boleh mohon sebab laki hakak memang lahir di Kuala Lumpur. Jadi hakak apa lagi terus apply di laman web kadceria.kwp. Boleh juga mohon di pusat kutipan yang telah disediakan. Bagaimana nak tahu diskaun apa yang kita dapat? Jangan risau sebab mereka ada sediakan aplikasi untuk telefon dan juga semasa penhantaran kad ceria mereka akan sedia sekali dengan buku senarai rakan dagang supaya kita boleh tahu tempat atau diskaun kita boleh guna dan dapat. Faham setakat ni.


Abang wafiq jadi model taknak duduk tempat terang maka bergelaplah kita.
Hakak tak boleh buka lampu sebab Maryam tengah tidur masa ni.


Sebelah tu buku senarai rakan dagang. Lagi satu tempat letak buku dengan kad ceria masa kita terima. Jadi berdoalah kad anda terlekat dengan kuat dekat pamphlet supaya tak tercabut masa penghantaran kepada anda. 

Selamat Mohon Semua dan semoga info ini memberi manfaat kepada anda dan kongsi juga dengan keluarga dan rakan anda.


2 comments:

  1. Bestnya dapat kad ceria! Saya tak dapat sebab bukan orang yang berkenaan :P

    ReplyDelete
  2. Waahh, orang Putrajaya pun boleh mohon. Best2��

    ReplyDelete