Prego Carbonara Mushroom

Hujung minggu hari tu, hakak buat prego  carbonara mushroom spiral. Anak dah duk ngadu lapar sebabnya time sarapan pagi taknak pulak dia makan. Mengenangkan tak lama lagi hari jadi dia hakak advance masak kegemaran dia spaghetti spiral carbonara  Resepi hakak selalu buat dekat rumah sebab simple yang amat macam 1 2 3 je.

Bahan- bahan
Bawang merah
Bawang putih
Sayur (hakak letak lobak, ikut suka nak guna sayur or cendawan apa)
Daging ayam hancur.

Bawang merah, bawah putih dengan lobak merah hakak cincang halus. Hakak suka letak bawang putih banyak-banyak.

Selain spaghetti spiral hakak suka guna macaroni sebab tu antara favorite anak hakak. Spaghetti ni biar air panas menggelegak baru masuk. Letak sikit garam dan minyak supaya nanti keluar tak melekat.  

Mula-mula masak daging hancur sampai keperangan. Masuk bawang dengan sayur tadi kacau sehingga bawang nampak layu. Kemudian masuk je prego cabonara tadi, boleh letak air bergantung kepada kepekatan yang sendiri nak. Tambah secukup rasa garam dan kacau selama beberapa minit. Dah siap!!!

>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Maka bermangkuk-mangkuk la kami anak beranak makan. 

Selamat mencuba semua!!!

No comments:

Post a Comment