Cara-cara nak bawa dekat tempat kerja ni pun ada tau. Pertama bekas makanan kenalah pelbagai dari segi bentuk dan juga tahan lama sebab nak guna lama dan hari-hari pakai dan nanti ada yang bersambal la, sup ekor panjang, ikang kering lebar la. That's why kena pelbagai bentuk.
Untuk makanan pulak, sama ada sedia pada awal pagi atau masak pada malam sebelumnya jadi esok hanya panaskan dan bawa je ke tempat kerja. Air pula hakak memang sediakan bekas susu pekat dengan paket pelbagai minuman. Air panas dekat tempat kerja percuma saja. Nak beli bungkus dekat luar je dah dekat RM 2 lebih.
Ini bekal hari jumaat hakak bawa. Nasi tu semampat boleh hakak letak nasi dalam bekas. Lauk sambal terung dan kari ayam khas air tangan akak ipar hakak. Roti bekal waktu pagi. Hakak makan dengan sambal terung. Sodap pula rasanya.
Nasi dah habis licin dah. Roti hakak tinggal untuk kawan hakak dia nak rasa sambal terung akak ipar.
Sodap katanya. Licin semuanya kecuali kari ayam hakak bawa balik rumah ratah je.
No comments:
Post a Comment